Flegmatic Moods

Flegmatic Moods

En musikalsk udforskning af det flegmatiske temperament


Tineke Noordhoek: Vibrafon

Christina von Bülow: Saxofon og fløjte

Jeppe Holst: GuitarDet flegmatiske er – et temperament, en stemning, en inspiration… For de gamle grækere var det flegmatiske forbundet med elementet vand og legemsvæsken slim.  Med musikken "dykker vi ned i vandet” til fordybelsen, roen, det vegeterende og måske ligefrem hypnotiserende.

 

Flegmatisk Moods er udsprunget af Tineke Noordhoeks udgivelse ”Flegmatisk - Melankolsk”, som tager afsæt i to af de fire temperamenter. Flegmatisk - Melankolsk er med nykomponeret musik og er udgivet i august 2020 på vinyl og digitalt som to ep'er.


Anmelderpluk: 

Niels Overgård: "På siden Flegmatisk har (Tineke Noordhoek) ladet sig inspirere af vand. Her spiller hun sammen med Christina von Bülow på fløjte og altsaxofon og Jeppe Holst på guitar. Musikken er som flegmatikeren, rolig og ikke let at slå ud af kurs. Christina von Bülows behagelige fløjte smelter logisk sammen med Noordhoeks flydende vibrafonspil".... ”Albummet, der samler to stemninger, er i helt sin egen klasse på den danske jazzscene. Der er en dybde i musikken… Det er både en original og meget vellydende plade i en flot produktion”. 


Ivan Rod, 4 stjerner: ”Der er også helt gennemgående noget inciterende over musikken, over fløjtens dans, guitarens cirkulerende rundgang – og vibrafonens klare lyd”. 


Udover egne kompositioner spiller trioen musik af Carl Nielsen, Jobim og Gismonti. 
Tineke Noordhoek er uddannet slagtøjsspiller fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Tineke har videreuddannet sig på Berklee College of Music i Boston, hvor hun fordybede sig i jazz på vibrafonen. Tineke spiller i mange forskellige musikalske sammenhænge, hvor hun kombinerer de to verdener med klangfuldt og levende spil.

 

Christina von Bülow har igennem mange år været skattet i jazzens verden for sin varme improvisatoriske stil og sin melodiske tilgang til musikken. Christina er en af de få musikere der har haft den unikke chance at få privattimer hos Stan Getz. Udover jazzen har hun også haft en livslang kærlighed til den brasilianske musiktradition, som ofte skinner igennem i hendes musik.


Jeppe Holst er en alsidig musiker, som ikke lader sig begrænse af musikalske genrer. De senere år har han bl.a. indspillet og turneret med bands som DryStick og WoodChips. Men som det fx kan høres i grupperne DodoBennyBossa og ViolaViola har han en særlig passion for jazz og brasiliansk musik.

 


Foto: Johan von Bulow

Foto: Alan Thargård

Fotos: Hans Carlsen, Kulturhavn Gilleleje

Tidligere koncerter:

Nordsø Records, releasekoncert

Hempels Glasmuseum

Rudophl Tegners Museum

Amager Jazzclub

Hillerød Bibliotek

Kulturhavn Gilleleje

Støddæmperen med Signe Dige

Paradise Jazz

Jazz ved slottet, Kolding

Traquebar boghandel