Flegmatic Moods

Tineke Noordhoek

 Vibrafon, slagtøj og komposition


                                               Kontakt:

28157701

noordtin@hotmail.com

Flegmatic Moods

En musikalsk udforskning af det flegmatiske temperament


Tineke Noordhoek: Vibrafon

Christina von Bülow: Saxofon og fløjte

Jeppe Holst: Guitar


Det flegmatiske er – et temperament, en stemning, en inspiration… For de gamle grækere var det flegmatiske forbundet med elementet vand og legemsvæsken slim.  Med musikken "dykker vi ned i vandet” til fordybelsen, roen, det vegeterende og måske ligefrem hypnotiserende.

 

Flegmatisk Moods er udsprunget af Tineke Noordhoeks udgivelse ”Flegmatisk/Melankolsk”, som tager afsæt i to af de fire temperamenter. Flegmatisk/Melankolsk er med nykomponeret musik og bliver udgivet i august 2020 på vinyl.

Udover egne kompositioner spiller trioen musik af bl.a Carl Nielsen, Jobim og Gismonti. 

Hvis der er interesse, kan musikken sættes sammen med tekst/digtoplæsning.

 

Tineke Noordhoek er uddannet slagtøjsspiller fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Tineke har videreuddannet sig på Berklee College of Music i Boston, hvor hun fordybede sig i jazz på vibrafonen. Tineke spiller i mange forskellige musikalske sammenhænge, hvor hun kombinerer de to verdener med klangfuldt og levende spil.

 

Christina von Bülow har igennem mange år været skattet i jazzens verden for sin varme improvisatoriske stil og sin melodiske tilgang til musikken. Christina er en af de få musikere der har haft den unikke chance at få privattimer hos Stan Getz. Udover jazzen har hun også haft en livslang kærlighed til den brasilianske musiktradition, som ofte skinner igennem i hendes musik.


Jeppe Holst er en alsidig musiker, som ikke lader sig begrænse af musikalske genrer. De senere år har han bl.a. indspillet og turneret med bands som DryStick og WoodChips. Men som det fx kan høres i grupperne DodoBennyBossa og ViolaViola har han en særlig passion for jazz og brasiliansk musik.

 


Fotos: Johan von Bulow