Kort projekt

Tineke Noordhoek

 Vibrafon, slagtøj og komposition


Kontakt:

28157701

noordtin@hotmail.comKort Projekt


Jeg kan tilbyde et soundpaintingprojekt, som strækker sig over 2-3 timer. Jeg har tidligere lavet projekter på Odsherred og Hillerød Musikskoler for ca. 60-80 børn.  Jeg laver også projekter for skoleklasser.

Musikken skabes på stedet ved hjælp af dirigenttegnsproget; soundpainting . Eleverne oplever at spille med dirigent og spille sammen, og der opstår overraskende og undertiden vældig flotte lydbilleder.


Det korte projekt består af 2 dele.

1.Vi stiller op, så alle elever har et instrument. Jeg medbringer selv div. Slagtøjsinstrumenter, så eleverne også prøver ”nye” lyde

Jeg lærer eleverne nogle soundpaintingtegn, fx start og stop, volumen op og ned, lang tone, staccato…I alt læres 10-15 tegn.Ved hjælp af tegnene lærer eleverne meget hurtig at skabe musik i nuet. Alle toner er tilladte, så man kan ikke spille ”forkert”.

2.Jeg præsenterer børnene for en ramme historie, som hvis der er tid kan ændres efter smag. (Jeg har tidligere brugt ”Musikmonsteret”, ”Western” og Stadsmusikanterne fra Bremen). Historien læses op og indimellem spiller børnene stemningsmusik der passer til historien ved hjælp af soundpaintingtegnene. Til sidst indspilles musikhistorien og/eller opføres  for et publikum.


Her er en anbefaling og beskrivelse af én af mine korte projekter på Hillerød musikskole: