Soundpainting

Tineke Noordhoek

Vibrafon, slagtøj og komposition

 

Kontakt:

28157701

noordtin@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

Soundpainting

 

Jeg har siden 2007 arbejdet med soundpainting i korte workshopforløb fra 2. til 7. klasse.

Siden 2009 har jeg videreudviklet dette til et længerevarende Huskunstnerprojekt, som har været gennemført på flere skoler fra 3.-6. klasse.

Se eksempler fra Helsingør lille Skole på disse links: http://www.youtube.com/watch?v=_ASsvgLA4D4 og http://www.youtube.com/watch?v=_rGGCZnXAKU

I november 2012 har jeg været på Bagsværd friskole med et meget vellykket projekt for 4.-6. klasse, hvor temaet var drømme. Her kombinerede vi værksteder med fortællinger og billedkunst med musikprojektet.

I 2012 og 2013 har jeg gennemført korte soundpaintingprojekter på Hillerød og Odsherred musikskoler.

Seneste huskunstnerprojekt var i november 2014 på Sophienborgskolen i Hillerød, hvor jeg samarbejdede med scenografen Charlotte Calberg om projektet "Farvens form, formens lyd" med en 4. klasse.

 

Soundpainting er:

 

Et kompositions/direktionstegnsprog som kan bruges til at skabe musik på stedet og improvisere med store grupper. Soundpainting er en intuitiv måde at øve det som vi ofte har brug for i en sammenspilssituation – fx gehør, dynamik og fælles rytmefornemmelse. Soundpainting er udviklet af Walter Thompson (New York), som bruger det i sit big band. Se www.soundpainting.com.